Nimi/Yrityshaku: Kuntakohtaiset palvelut:     

24h Nettikauppa
Ilmoituskanava
Keskusteluryhmät
Uutiset
- Kuninkuusravit 2012
- Ohjeet Tiedotteet
- 24hravi uutiset
- Hevostietoutta
- Uutisarkisto
Linkit ja viitteet
24hNettiKauppa
24hravi.net Vieraskirja
Aikataulut
Eläinten Terveyspalvelut
Hakukoneet
Hevosjalostusliitot
Hevoslehdet
Hevostarvikkeet
Hevosyhdistykset
Hevosystäväseurat
Hippos
Kuvagalleria
Lehdet
Lomakkeet
Lomalle!
Näyttävät Kotisivut
Oppilaitokset
Palvelunhallinta
Pankit
Raviradat
Ravisää
TV ja Radio
Veikkaus/Vedonlyönti
Yrittäjän hyötylinkit

 
 Uutiset > 24hravi uutiset

Kuninkuusraviranking III/III

21.07.2009

Julkaisuvapaa 22.7.2009

Vuoden kolmas ja viimeinen Kuninkuusraviranking on laskettu Mikkelin vauhtiviikonlopun jälkeen. Lista alkaa saada lopullista muotoaan, kun uusina niminä mukaan nousivat muun muassa Auraus ja Frans. Oriiden suvereenissa pistejohdossa jatkaa Saran Salama.

Tammojen pisteytyksessä tuore ME-tamma I.P. Vipotiina tekee nykyisen pisteytysjärjestelmän historiaa nappaamalla täydet 120 pistettä. Toki kylmien numeroiden takaa löytyy St. Michel –sunnuntain Velin Vinken upea voitto, joten asetelmat ennen h-hetkeä ovat kutkuttavimmillaan.

Tammojen listan 11.sijalta löytyy listasijaansa kovempi menijä, Oktaavia. Taisto Nurmion ja Lauri Malisen tamma yllätti ensin Teivon tammalähdössä ja sitten vielä uudelleen Vermossa tehden samalla SE-tuloksen pitkällä matkalla.
Oktaavian taustavoimat ovat äärimmäisen kokeneita hevosmiehiä. Taisto Nurmiolla on omakohtaisia muistoja kaksista viimeisistä Lappeenrannan kuninkuusraveista osallistujana ja Etelä-Karjalaan ollaan menossa jälleen.
”Oktaaviaa on laitettu pitkällä tähtäimellä juuri tätä vuotta ja Lappeenrantaa ajatellen. Malisen Lauri on tehnyt kaiken työn, ajanut pitkää lenkkiä, välillä jopa kaksi kertaa päivässä, vanhanajan systeemeillä”, Taisto Nurmio paljastaa.
Virallinen tieto kertoo Oktaavian olevan yksin Nurmion omistama, mutta käytännössä hevonen on hänen ja Malisen yhteinen.
”Kun minä ostin sen 4-vuotiaana, se oli niin lihava että kaikki nauroivat, painoi reippaasti yli 600 kiloa. Ajelin sitä sitten vuoden. Kun olin ajanut sillä yhden paikallisravistartin, niin Malinen tuli kysymään olisiko mitään lupaavaa hevosta joka tarvitsisi aikaa, hänellä kun sitä olisi. Sanoin, että ei tarvitse etsiä kaukaa, tässä se on. Seuraavana päivänä tehtiin kaupat puolikkaasta ja siitä lähtien Oktaavia on ollut Malisen luona ja mennyt hyvin. Ei se minulle tänne Ypäjälle olisi varmaan soveltunutkaan, tällä tammalla pitää olla pienet ympyrät.”

Kuninkuus- ja kuningatarkilpailujen osallistujat ilmoittautuvat maanantaina 27.7. Kuninkuusravien päätoimikunta valitsee osanottajat 29.7.

05. Elokuu 2009 klo. 13:00  

Tästä aiheesta on kirjoitettu 5 kommenttia.

 Kommentoi aihetta:
Nimi    E-mail

 
24h Kanta-Asiakkaat

   Chatroom
  Valitse chatti:

Tunnuksesi:

  

 
© 2002 - 2004 24h Finland Oy. Site created by Northside Solutions